среда, 12 июля 2023 г.

Універсальна антена для прийому Inmarsat, Iridium, GPS.

Сьогодні мова піде про цікаву антену, яка дозволить мені закінчити статтю декодування даних з Inmarsat, написати про декодування даних з Iridium та побавитися з GPS більш глибоко.  

Це RTL-SDR Blog Active L Band patch antenna set. Придбав я її в офіційному магазині. Приїхала посилка швидко. Все гарно упаковане та в робочому стані. До речі, в магазині є багато цікавих іграшок для аматорів етеру та читатів блогу RTL-SDR. Досить цікавий сайт. Раджу періодично туди заходити та знайомитись з його вмістом. Особливо тим, хто нерівно дихає на новітні технології та любить побавитися з новим залізяччям.

Разом з антеною в комплекті ви отримаєте триногу з гнучкими ногами, кріплення, яке дозволить закріпити антену на склі та 2 метри вч кабелю RG-174.

Щодо способів встановлення антени, нижче розташований малюнок все відобразить.

А тепер про "нутрощі" антени. Я навмисно відображу їх, щоб ви не розбирали її, для збереження вологостійкості, адже ця антена мусить жити все подальше своє життя на дворі.

Відкрутивши вісім шурупів, що знаходяться по контуру вологонепроникного корпусу можна зняти верхню кришку, під якою і буде антена. Зверніть увагу, в середині по контуру знаходиться гума для ущільнення.

Антена уявляє собою квадрат з розмірами 17.5 х 17.5 см. 

Щоб виймати її з корпусу, обережно відкрутіть гайку біля антенного роз'єму

 та чотири маленьких шурупи, що кріплять антену в середині.

Легенько вийміть її з корпусу. Обернений бік антени має такий вигляд.

На платі написаний діапазон частот, що може приймати ця антена (від 1525 МГц до 1660 МГц). В екрані знаходяться підсилювач та смуговий фільтр.

Як завжди, в деяких місцях флюс добре не відмито. То ж відмив і все назад зібрав. Боявся, бо хлопи полюбляють паяти активним флюсом.

А тепер залишилося випробувати її та побавитися з прийомом вищезгаданих супутників, отож далі буде.

До зустрічі !

73 ! de UT2YR


Комментариев нет:

Отправить комментарий