понедельник, 3 августа 2020 г.

KiwiSDR. Частина 1. Розпаковка та вміст коробки.

Нарешті до мене добралася довгоочікувана посилка. Йшла вона до мене 38 днів. Придбав я цей приймач в Нідерландах. Інтернет магазин RYS Electronics допоміг мені в придбанні.


З пересилкою на Україну він обійшовся мені в 350 вічнозелених грошей. Ввізне мито склало ще 50 вічнозелених. Так що, як виникне бажання придбати, будьте готові віддати за це чотири сотні умовних одиниць.

Приймач упакований в таку коробочку.  Вага складає біля 450 гр.





В комплекті з приймачем іде комп'ютер BeagleBone Green, акриловий корпус з кріпленнями, GPS антенна ( для визначення місця розташування приймача, синхронізації годинника та калібрування частоти ), флеш-карта на 16 Гбайт для відновлення системи на комп'ютері та інструкція з швидкого старту.


Забігаючи наперед скажу. Комп'ютер має бути саме BeagleBone Green. З версією Black є проблеми. Приймач нестабільно працює. Тому звертайте увагу на цей ньюанс.

Плати з'єднуються між собою бутербродом. Зверніть увагу на з'єднання, яке зображено на фото.


Приймач крупним планом з двох боків.



Комп'ютер крупним планом з двох боків.



По інтерфейсах.

На комп'ютері присутні Ethernet (для підключення до мережі), USB Hub, COM порт, MicroUSB для живлення (в цій конструкції не використовується).



На приймачі знаходиться роз'єм живлення. Саме через нього потрібно живити приймач з комп'ютером. Згідно документації, діаметр внутрішнього штирька складає 2.1 мм.


З правого боку під'єднується антенна GPS, з лівого - приймальна антенна. На платі зверху підписано яку антенну і куди підключати.


 Красота в зборі.


GPS антенна.



Шкода, що в комплекті немає блока живлення. Його прийдеться десь придбати окремо, або колхозити самому.  5 Вольт 1.5-2 А буде саме те, що потрібно. Бажано щоб він був лінійний і не створював завад для приймача. Також потрібно мати шматок дроту з джеком на 2.1 мм. для з'єднання KiwiSDR з блоком живлення .

До зустрічі в наступних частинах.

73 ! de UT2YR

Комментариев нет:

Отправить комментарий