понедельник, 10 августа 2020 г.

KiwiSDR. Частина 2. Одягаємо приймач в рідний корпус.

Зараз настав час помістити приймач в корпус. Процедура дещо незвична, так би мовити, кардинально відрізняється від стереотипу під назвою корпус.

Фото взяті з офіційної інструкції. Додам свої коментарі для уникнення підводних каменів. Збирання не складне, але є пару ньюансів.

Самим корпусом є дві акрилові пластини, що є верхньою і нижньою кришками, та дві залізних скоби, які є боковими стінками. Все це скріпляється з допомогою пластикових фіксаторів. При роботі приймач трохи гріється і щоб не обдувати його примусово (ви все-таки можете приколхозити вентилятора). Це й обумовлює його чудернацький вигляд.

Тепер перейду безспосередньо до його збирання.

Найперше потрібно зняти паперовий захист з акрилових пластин. Іноді він знімається погано. Щоб папір гарно знявся, його потрібно прогріти феном для сушки волосся. Для цього візміть в одну руку фен, а в другу - акрилову пластину.  Розверніть до фену площу пластини і обережно прогрійте всю поверхню. Фен тримайте на відстані орієнтовно 15 см від поверхні. Щоб уникнути деформації акрилу, поверхню нагрійте так, щоб на відчуття вона була тепла (градусів 30 -35 С). Тепер вимкніть фен і починайте з одного з кутів потихеньку тягнути папір на себе. Вийде приблизно так.


Тепер таку процедуру потрібно провести з другою пластиною.

Гаразд. З акрилу зняли захисний шар.

Для наступних операцій бажано одягнути антистатичний браслет. Перестрахуватися ніколи не завадить, адже прийдеться торкатися електронних компонентів руками.

Тепер наступна операція. Прикручуємо до BeagleBon пластикові ніжки. Вони прикручуються лише руками. Не можна використовувати ніякий додатковий інструмент, інакше є ймовірність пошкодження ніжок.


До пластини комп'ютер прикручується з допомогою оцинкованих шурупів, що йдуть в комплекті. Ось тепер буде в пригоді хрестова викрутка.


Зверніть увагу на позначки, що зображені на пластині. Штриховою лінією обведено місце, де має знаходитися комп'ютер. Також на пластині зображені символи флешкарти та роз'єму живлення приймача. Перед закріпленням, пластину потрібно розмістити так, щоб позначки були розташовані наступним чином. Покладьте на стіл комп'ютер низом до себе, як на фото. Візьміть пластину і розверніть її таким чином, щоб зображення флешки було зліва зверху, а роз'єму живлення - зліва знизу. Прикрутіть комп'ютер до пластини.

Переверніть комп'ютер з пластиною і з'єднайте з ним приймач. Пін 1 приймача повинен співпадати з піном 1 на комп'ютері. Також виріз на платі приймача повинен співпадати з контуром мережевого роз'єму.


Прийшла черга зачепити скоби. Два ньюанси.

1 - Скоби потрібно закріпити до верхньої частини нижньої пластини.
2 - В скобах є паз. Він має бути зверху. В цей паз потім має заходити верхня пластина. Дивіться нижченаведене фото.


Прикріпіть фіксаторами  скобу до пластини.


Тепер настав час з іншого боку закріпити скобу аналогічним чином.

Переверніть майже зібраний корпус для закріплення верхньої частини. Зі сторони, де знаходиться мережевий роз'єм, закладіть в пази верхню пластину і потроху просовуйте її в напрямку до антенних роз'ємів. Зверніть увагу на те, що пластина може застрягати з трьох причин.

1 - Верхівки скоб можуть зближуватися після закріплення. Через це пластина важко заходить в паз. Просто пальцями легенько розсуньте скоби між собою і штовхайте пластину в пазу. Допомагає. Перевірено особисто.
2 - Іноді кришки, що закривають сам приймач та GPS модуль, заважають просунути до кінця пластину. В такому випадку легенько підніміть пластину, одночасно просовуючи її далі.
3 - Досить часто роз'єм живлення заважає стати  пластині на місце. Так само як і в другому пункті, легенько підніміть пластину, одночасно при цьому її штовхаючи.


Тепер залишається закріпити її фіксаторами.


Вітаю ! Корпус зібрано. Приймач одягнуто.

До зустрічі в слідуючій частині. Там я розповім про первинне налаштування приймача.

73 !  de UT2YR


Комментариев нет:

Отправить комментарий