понедельник, 27 июля 2020 г.

Дві незабутніх події літа.

Цього літа сталися дві незабутніх події в житті кожного фаната коротких хвиль.

В неділю, 21 червня 2020 р. відбулася щорічна спецтрансляція радіостанції BBC - Antarctic Midwinter Broadcast 2020. Цікаво те, що ця трансляція організовується лише для 40 чоловік в світі - команди вчених та персоналу, що знаходяться на Британській дослідній станції в Антарктиді.
  
 

Дослідницька станція Галлея VI на льодовому шельфі Brunt в Антарктиді


Шматок карти для орієнтації в просторі ;-)
   
Програму представляє Керіс Метьюз. В програмі звучать вітання від сімей та друзів, а також музичніі заявки від тих, хто зараз в Антарктиді. Ця подія присвячена до святкування середини зими (не забувайте, що Антарктида знаходиться в південній півкулі). Я записав трансляцію цієї програми і за бажанням ви можете її собі скачати. Достатньо любого музичного програвача, що відтворює звукові файли формату wav.

В неділю, 5 липня 2020 р. в день Александерсона, відбулася щорічна трансляція Grimeton radio SAQ. Передача відбувалася на частоті 17.2 КГц (діапазон наддовгих хвиль). Майже щороку я є слухачем цього дійства. В цьому році їй виповнилося 95. Надзвичайно солідний вік для радіопередавача, як на мене.






З-за пандемії, в цей день відвідувачів не приймали. Були присутні лише декілька людей персоналу станції-музею.  На ключі стукав сам Ларс Калланд. Ось записана трансляція цієї передачі. Коротко для тих, хто лише починає вивчати азбуку Морзе. Приблизно на протязі 30 хвилин налаштовували передавач, далі було саме повідомлення: 

CQ CQ CQ DE SAQ SAQ SAQ = THIS IS GRIMETON RADIO/SAQ IN A TRANSMISSION
USING THE 200 KW ALTERNATOR ON 17.2 KHZ. = IN VIEW OF THE PRESENT PANDEMIC COV19 WE WANT TO PAY TRIBUTE TO ALL PARTIES CONCERNED WITHIN HEALTHCARE KNOWING THEIR EFFORTS WILL PAY EFFECT EVENTUALLY. = SIGNED: THE WORLD HERITAGE AT GRIMETON AND THE ALEXANDER-GRIMETON VETERANRADIOS VAENNER ASSOCIATION = + FOR QSL INFO PLEASE READ OUR WEBSITE: WWW.ALEXANDER.N.SE = + DE SAQ SAQ SAQ @

Після повідомлення передавач вимкнули. Мабуть до Різдва, якщо нічого не зміниться.

Цікавих вам зв'язків та спостережень !

73 ! de UT2YR


Комментариев нет:

Отправить комментарий