понедельник, 24 февраля 2020 г.

З днем народження !



Сьогодні невеличка в цілому, але визначна для мене подія. Рівно рік тому народився цей сайт. Рік тому була написана стаття про моє бачення портативного аматорського комплексу.

Ідея цього проекту полягала в подальшому розвитку аматорської рятувальної служби України, спроба практичної реалізації та пошук оптимальної конфігурації засобів зв'язку на випадок непередбачуваних ситуацій природного та техногенного характеру. Зрозуміло, що в цих випадках пропадуть інтернет та мобільний зв'язок. Без радіо не вдасться скоригувати дії по відновленню інфраструктури та поверненню умов життя до нормальних.

Без сумніву - аматори, то одні з найбільш підготовлених в технічному плані людей. Тому я тут ділюся з ними своїми думками, описую що робив і як. 

Тепер щодо планів на майбутнє.

1. Добудова сонячної електростанції для живлення комплекту (звісно буде опис що і як робив). Автономність понад усе.
2. Пошук та реалізація антен для комплекту. Основні пріорітети - легкість по вазі, швидкість розгортання, мінімум необхідних для цього інструментів та кількості людей, нескладність налаштування при зміні позиції. Робота в ближній та дальній зонах (потрібно знати що робиться і навколо нас).
3. Продожимо спостерігати за службовими сигналами.
4. Продовжимо розбирати функціонал програм.
5. Доперекласти інструкцію з fldigi. На даний момент перекладено четверту частину.
6. Ліричні відступи та цікаві експерименти.

Маю надію що вам зі мною не сумно.

До зустрічі.

73 ! de UT2YR

Комментариев нет:

Отправить комментарий