среда, 5 января 2022 г.

Портативна антенна система. Частина 1. Хотєлки.

 

Ох і подобаються мені багаточастинні та довгограючі проекти, таке собі розтягування задоволення ;-) 

Дійшла черга до комплекту антен, який би я хотів з собою брати у подорожі. Звісно, не забуваємо про Великого Песця. Цей комплект і там би згодився. 

Отже що я собі надумав.

1. Походний вертикал. Діапазон роботи 7 - 50 МГц, при можливості і 3.5 МГц, хоч і буде не дуже ефективно через подовжуючі котушки, але життя покаже. Скорше за все це буде щось схоже на вертикал з комплекту Chameleon MPAS 2.0 Можна глянути на нього тут . Ціна досить кучерява, але отримуєш все комплектом, в тому числі і нижчеперераховані пункти. На Аліекспресс бачив походний вертикал PAC-12 . На фото реалізація мені сподобалася. Подумаю за цей варіант. Може візьму його на екзекуцію, а раптом буде те, що потрібно.   

2. Багатодіапазонний диполь. Діапазон роботи 7 - 28 МГц. Обов'язково з балуном 1:1. На даний момент конструктивно він готовий. Залишилося лише його ввігнати в діапазони.

3. Щось на діапазон 1.8 - 3.5 МГц. Скорше за все довгий шматок дроту з балуном 1:9. Може ще бути End-Fed з балуном 1:49. Підвішуй його як можеш. Хоч Inverted "V", хоч Inverted "L", хоч Sloper. Ось тут треба добре подумати.

3. Кросбенд Ягі на 144 - 430 МГц та щось всенаправлене на цей діапазон. Тут питань взагалі немає. Arrow antenna та хвостик типу AL-800 або Storm ST-771 для переносних радіостанцій. Не візьмеш з собою шестиметрову колінеарну Nagoya BA-6300.

Але виникає питання 

ЯК ВСЕ ЦЕ НЕСТИ З СОБОЮ ?

Далі буде ...

До зустрічі !

73 ! de UT2YR

 

 

    

2 комментария: