понедельник, 12 апреля 2021 г.

Комплект аматора - легкохода.

Нарешті я добрався до найбільш оптимального комплекту. І зручно і зовсім неважко. І мало складових, а вміє дуже багато чого.  Загальна схема виглядає ось так.


Не думаю, що відкрив щось нове, але ввесь цей комплект (антену та рюкзак, в якому все це переноситься я теж мав на увазі) разом із LiFePO4 акумулятором ємністю 25 А/Г важить біля п'яти кілограм.

Тепер про склад комплекту.

Трансивер Icom IC-705. Тут, напевне всі коментарі зайві. 

Комп'ютер Raspberry Pi4 4Gb Ram. Тут теж.

Монітор Waveshare 10`` IPS Touch Screen. Чудовий монітор, гарно показав себе при роботі з перевозним комплектом. Єдина проблема з ним - корпус благенький. В якості альтернативи на майбутнє розглядаю SunFounder . 

Клавіатура Rii X8. Маленька і зручна. Живиться від акумулятора старих Нокій. Має в собі все, що потрібно, навіть коліщатко прокрутки.

Акумулятор - персонального виготовлення із комплектуючих, що продаються в любій китайській булочній ;-))  В наступних статтях опишу його старшого брата на 50 А/Г.

Рюкзак Icom LC-192. Коротко щодо рюкзака. З ним одна проблема - він не водостійкий і не вкритий водовідштовхуючою речовиною. Тому потрібно щось придумати з цим, щоб не промок його вміст у випадку надмірної вологи або дощу. 


Що мені дуже в ньому сподобалося. Трансивер закріплюється до рюкзака, що не дасть змогу йому випасти. Багато отворів на липучках. Як хочеш так і виводиш кабеля. Є багато карманів, куди можна розпихати все що завгодно. Офіційний малюнок виглядає наступним чином, але ніхто і не забороняє розмістити речі на свій смак.


На даний момент ніц не пошкодував в придбанні всього.  

Якщо у вас ще немає портативного радіо, не має УКХ трансивера та жодного пристрою, що працює в D-Star, ви хочете втекти в поля і насолодитися чистим повітрям та етером  це буде найкращим вибором. Повірте - ніколи не пожалкуєте у своєму виборі. 

Якщо хтось скаже - 10 Ват від зовнішнього живлення це ніщо. Повірте, він глибоко помиляється. Передаєте свій кличний /QRP /P з рідкого квадрату, приймаєте участь у URFF, SOTA, POTA та іншій екзотиці і вас рвуть на шматки пайлапами.

Звісно це моя власна думка. Ніякої реклами, лише свої враження. 

У продовженні будуть описані налаштування Малини та програм для роботи з IC-705, а зараз ...

До зустрічі !

73 ! de UT2YR


Комментариев нет:

Отправить комментарий