вторник, 23 апреля 2019 г.

Програмне забезпечення комплексу.

Перед цією статтею логічно було би опублікувати статтю про міні-пк, але на даний момент я займаюся тестуванням комплексу на базі Raspberry PI3 B+ під ОС Linux і збираю кошти на придбання або LattePanda або Beelink на базі Windows10, щоб порівняти і знайти оптимальне рішення по зручності використання та мінімуму споживаної енергії.

На мою думку програмне забезпечення мусить бути кросплатформенним. Це самий оптимальний варіант. Кожен вибирає собі комп`ютер який забажає, під системою, яка зрозуміліша йому особисто.

А може бути ситуація при екстремальних умовах, коли основний комп`ютер вийде з ладу і прийдеться користуватись тим, який попадеться під руку. А програми - одні і ті самі. Не потрібно буде перевчатись і адаптовуватись під особливості. Береш - і користуєшся далі.

Нижче приведу список програм, що є кросплатформенними і на даний момент використовуються на станції UT2YR/P.

WSJT-X

JS8CALL

Окрім цих двох програм я використовую щецілий програмний пакет, написаний David H Freese, W1HKJ

FLAMP    є програмою для AMP або Amateur Multicast Protocol. Сеанс FLAMP буде передавати   один або більше файлів з однією або декількома ітераціями передачі.

FLRIG      програма керування трансивером

FLMSG    це простий редактор форм для стандартних форматів повідомлень, що підтримуються аматорським радіо.

FLDIGI    це програма для роботи цифровими режимами, що використовуються сьогодні радіоаматорами: CW, PSK, MFSK, RTTY, Hell, DominoEX, Olivia, Throb.

FLARQ   Fast Light Automatic Repeat reQuest - це програма передачі файлів, яка базується на специфікації ARQ

FLWRAP  Давайте припустимо, що ви хочете надіслати критичне повідомлення, яке має бути  отримане саме так, як було надіслано, або, можливо, ви хочете надіслати файл  даних,  де малоймовірно, що навіть навчений оператор може визначити помилку при отриманні даних.

FLLOG   програма апаратного журналу, працює з fldigi та flwkey

FLCLUSTER  це програма для доступу до вузлів dxcluster

FLAA    програма керування серіями аналізаторів антен RigExpert AA-xxxx `

FLNET  управління радіомережею та програма баз даних

FLWKEY  це простий інтерфейс до серії генераторів CW коду Winkeyer.

Інструкції користувача WSJT-X та JS8CALL на українській мові можна знайти в мене на сайті.
Щодо програм, назви яких починаються з FL - найближчим часом я опублікую переклад посібників користувача. Більшість з них вже перекладена на українську мову. Зараз не перекладеними залишаються лише інструкції до FLMSG та FLDIGI. Але це питання часу. До зустрічі.


Комментариев нет:

Отправить комментарий